tisdag 30 mars 2010

Long time, no blogg

Vintern har passerat och Gonzo har älskat all snö. Han har dykt likt en säl i snövallarna och sprungit massor. något som gett honom finfina muskler. Snart är han tio månader och han väger närmare 35 kilo! :-O Vad är det för underbart monster jag köpt? ;-)
Han är en underbar hund, fast ibland glömmer hela familjen att han är liten i knoppen men stor i kroppen.
Vinterns träning har mest bestått av vardagslydnad, sporadisk jaktträning, grunder i rapporten samt grundfärdigheter.
Gonzo har mest fått vila sig i form, då jag börjat ett nytt jobb*tjohoo* och han fått lära sig vara ensam hemma på dagarna tills lunch. Det går bättre och bättre - inga trasiga saker på två veckor :-))
Prövade först att stänga in Gonzo i en stoor komposthage - resultat: stressad hund som dessutom lyckades bryta sig ut en dag. Lösningen är hittills att stänga in våra saker i komposthagen, runt soffan, runt bokkorgen, altandörren osv. Det ser inte klokt ut, men numera verkar gonzo ha sovit fram tills att jag sätter nyckeln i dörren.
Enda fördelen med att äga en marodör är att vi har blivit bättre på att plocka undan efter oss. ;-)

Senaste veckorna har vi gått en bruklydnadkurs, den var bra, de gånger vi kunde komma, sjuk lillhusse, sjuk matte samt barnvaktbrist gjorde att det inte blev så mycket. Dessutom krockade min och instruktörens träningsfilosofier lite grann. Jag är för klickersk numera...
Dessutom går vi sedan tre veckor tillbaka en vardagslydnadskurs på SBK Göteborgsavdelningen. Vi är försöksekipage på en instruktörsutbildning - jättekul och bra.
Läxan till nästa gång är sitta kvar, ligga kvar, inkallning, avslappning, frikommando samt hantering. Tur att nästa gång är om fyra veckor :-)

På torsdag bär det av till Flahult och NKL-internat för Birgitta Staflund-Wiberg. Ser fram emot det och är nyfiken på hur Gonzo hanterar situationen med massor av hundar, kennelmamma, jaktträning och annat kul.
Som tur är är han tyst i passivitet, och börjar kunna koppla av fint på sin randiga rapportfilt (filt som ska signalera lugn och ro och som vi använder i rapporten).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar