torsdag 24 september 2009

Fritt följ

Äntligen har jag fått tummen ur och tränat mer baklängesgåing med kontakt med Gonzo. Det går fint och efter att jag har belönat vid min vänstersida börjar han hitta positionen - att hålla bogen vid mitt knä.
Det är första gången jag lär in fritt följ så här så jag testar mig fram lite i taget.
Gonzo tycker det är kul i alla fall, men det gäller att tänka på förstärkningsfrekvens och förstärkningskvalitet hela tiden.
Har börjat träna "UT" med handtecken mot en matskål också. Ett kul sätt att lära in dirigering på en valp som ännu inte apporterar korrekt.
Igår jobbade jag med att han skulle klättra upp på mig för att erbjuda bollen i munnen till mig. Tanken är att han ska lära sig att bjuda upp apporten till mig Det kommer bli snyggt senare när han gör samma sak med en dummy.

onsdag 23 september 2009

Gäster och träning

Den senaste veckan har varit hektisk! Förra helgen hade vi goda vänner på besök med sin flatthane - en stökig men charmig herre. Söndagen tillbringade vi på valpträff på Flatterhaft. Roligt att träffa Gonzos syskon och andra flatterhaftare. Vi fick prova på utställning, tävlingslydnad och jakt. Det sista missade vi då lillhusse inte orkade mer utan ville åka hem.
Förra måndagen var det jaktkurs igen för Karin Friberg. Vi fick visa vad vi gjort sedan sist och Gonzo hade gjort fina framsteg med avlämningar och inkallning. Vi tränade snälla nej, fotgående och stopp. Gonzo vilade sig i form men var tyst och uppmärksam.
Valpkursen började förra torsdagen på Alfa Hundcenter. Husse går kursen och var såå nöjd med Gonzo. Husse tyckte det var tjatigt att höra om hundars utvecklingsfaser för femhundrasjuttielfte gången, men för de som var förstagångsägare är det bra. Husse kan massor av hund - puss på dig!

Vi har fortsatt med fritt följ, inkallningsträning, ingångar, sitt, sitta kvar och har börjat med ligg.
Jaktligt håller vi på med linjetag mot matskål, snälla nej-varsågod, bära dummie, avlämningar och stadga.