torsdag 10 september 2009

Gonzo har flyt!

Jag har just kryssat för de två första rutorna godkänt/flyt i mitt grundfärdighetsschema.
Gonzo är godkänd på handtarget samt ingångar framifrån! *jippie*

onsdag 9 september 2009

Ingångar

Klossträningen går framåt. Nu har jag t.o.m kunnat ta bort pallen och få snygga ingångar utan den. Men det gäller att ha bra förstärkare eller så är förstärkningsfrekvensen för dålig! Tror jag måste få mer flyt med Gonzos sida mot mitt ben på pallen innan jag fortsätter på golvet igen.

Fem minuter senare: Nu har jag gjort det! Kissnödig och träningssugen Gonzo satte stopp för bloggandet ett tag. Klickade för ingångar på pallen, fick flyt med en gång. Härligt :-)) Tog bort pallen och fick nästan flyt på golvet med. WOW! Att sova på saken gör verkligen underverk.
Igår kom min nya bok Positive Gun Dogs, Clicker Training for Sporting Breeds.
Har inte hunnit läsa i den än men ser fram emot att få en "klickersk" infallsvinkel på min jaktträning.
Fick även en
Kong Wubba som Gonzo tycker är jättekul. Lillhusse och Gonzo lekte en bra stund med den igår. Dessutom kom en minimusmatta och ett klickerarmband till husse.
Ensamhetsträna måste man ju också göra. För Gonzos egen säkerhets skull är han instängd i bur när han är ensam. Det går framåt och bakåt på samma gång. Måste läsa på hur sjutton det var man gjorde... Det är 13 år sedan sista ensamhetsträningen och då var det dalmatinern Freud som skulle klara sig själv. Hundarna därefter har alltid haft honom som sällskap och klarat att vara själva från start.
Får nog läsa på om burlekar och ladda med vom *vad äckligt* Jag får kanske ladda kongen med vom med... *blää* Men vad gör man inte för att kunna jobba ifred senare.